Mindenki Karácsonya Mogyoródon, 2015. december 19. napján

Posted by | január 12, 2016 | Egyéb | No Comments

 

Tíz éven át egy lelkes, mogyoródiakból álló csapat szervezte a Fő-téren a „Mindenki karácsonyát”. Kurfis László és Vepperi János voltak azok, akik ezt a szép rendezvényt megalapították és egy évtizeden át lelkesen szervezték nekünk, mogyoródiaknak. Köszönöm nekik ezt az önzetlen szervező munkát és a rendezvény megalapítását.

Paulovics Géza Polgármester a rendezvényen név szerint köszönte meg az elmúlt 10 év szervezőinek és a segítőiknek a munkáját és ünnepélyesen egy oklevelet is átnyújtott a korábbi szervezőknek. Akiknek köszönhetjük az elmúlt 10 év rendezvényeit: Vepperi János, Kurfis László, Kurfis Éva, Kurfis Bence, Kurfis-Vér Noémi, Vepperi Jánosné, Vepperi Attila, Vepperi
Péter, Wágner Zoltán, Wágnerné Judit, Wágner Richárd, Wágner Andrea, Borbáth Gábor, Borbáthné Margó, Bartyik Jenő, Tamás Vencel, Tamás Vencelné Margit, Iglódi Lászlóné, Iglódi Kristóf, Gurnyik Csilla, Gurnyik Endre, Gurnyik Levente, Kamarás Lajos, Bereczki Rita, Gulyás Ferencné, Morvai László, Bocsó Krisztián és Farkas Tamás.

2014. évben a rendezvény végeztével jelezték, hogy ezt tovább már nem kívánják folytatni. Ekkor döntött úgy Mogyoród Nagyközség Önkormányzata és Paulovics Géza Polgármester, hogy 2015. évtől az Önkormányzat átveszi ezt a szép, mára hagyománnyá vált rendezvényt és az idei évtől a főszervező a Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft lesz. Az Önkormányzat támogatásának köszönhetően a teljes karácsonyi díszkivilágítás megújult a Fő-téren. Ennek menedzselése is a Kft-hez tartozott, ugyanúgy, mint a hatalmas ezüstfenyő felállítása is a Főtérre.

A főszervező, Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft nagy jelentőséget fordított az ünnepre, mogyoród hagyományaira, a „Mindenki karácsonya” rendezvény kulturális jellegére.
A fellépők közül sokan mogyoródi lakosok voltak, ami külön öröm volt, hogy ilyen színvonalas előadásokat állítottak színpadra a helyi csoportok. Gondolok itt a Pillangós-, és az Egyházi óvodások előadására, a Szent László Általános Iskola 3. osztályos diákjaira, az Arany Páva díjas Jakab Mihály népdalkörre és a több, mint 10 éves Karikás néptánc együttesre.

Egy nagyon szép programelemmel találkozhattak a rendezvényre kilátogatók: a „Községünkért, Mogyoródért Alapítvány” felkereste a mogyoródon élő és itt született lakost, a 95 éves Juhász Lajos bácsit, akit a színpadon köszöntöttek és egy szép ajándékot is átnyújtottak számára. A Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft meghívta a római katolikus plébános urat, Tóth József Miklóst és a református egyház lelkészét, Mezei Tibort. Mind a ketten örömmel vették a meghívást. Köszönjük nekik a szép, felemelő ünnepi gondolatokat. Szeretném, ha a jövőben ez így hagyományosan folytatódna, mert ezáltal még ünnepélyesebb és meghittebb lehet a rendezvényünk.

Az est folyamán további fellépőink voltak, akik előadásukkal hozzájárultak a rendezvény ünnepéhez: itt volt a Brass in the Five fúvószenekar, a Szironta Csengettyűs Együttes, akik élő
csengettyűs előadásukkal színesítették a programot, az est zárásaként pedig fellépett a Kolorful együttes, akik Ír népzenét játszottak „karácsonyi köntösben”. A fentieken túl szerepet szántunk a gasztronómiára is: volt forralt bor, kürtöskalács, pirított dió és a nyugdíjasklub jóvoltából mogyoródi kalács. Volt aki egy forró tányér gulyással, volt aki töltött káposztával kínálta a kilátogató nagyérdeműt. A karácsonyi díszbe öltözött faházak szép és hangulatos látványt idéztek. A rendezvény jól szervezetten, minden problémától mentesen zajlott és fejeződött be a nap végén.

_MG_6517

A rendezvényt színesítette a „Községünkért, Mogyoródért Alapítvány” szervezésében és lebonyolításában a „falusi disznóvágás” és a húsételek feldolgozása, kisütése és a résztvevők megvendégelése, mely a „Mindenki karácsonya” rendezvénnyel párhuzamosan zajlott és nagy sikere volt.

A Mogyoród Turisztikai Kft egy egyszemélyes Kft, de nagyon sok segítőm volt, akik hozzájárultak, ahhoz, hogy ez a rendezvény ilyen sikeresen és színvonalasan megvalósuljon. Köszönöm mindenkinek a segítséget, aki bármilyen módon is hozzájárult munkájával az esemény lebonyolításához. Nélkülük nem sikerült volna! Valamint nagy-nagy köszönet jár a támogatóinknak is, mert anyagi támogatás nélkül nem lehetséges egy ilyen rendezvény megvalósítása és lebonyolítása.

_MG_6869

Támogatóink voltak: a rendezvény főtámogatója Mogyoród Nagyközség Önkormányzata.
Támogatóink voltak továbbá: Max-Design Kft; Páskomteher Kft;, Alu-Redőny Kft; Kuna-Co Kft; Sz&M Művészeti, Kereskedelmi, Pénzügyi Szolgáltató Bt (Máthé Erzsébet); Pásztor Sándor és a Nebuló Papíráruház Kft.
Segítőink voltak: Paulovics Géza Polgármester, Mogyoród Nonprofit Kft, Tamás Venczel, Kurfis Tüzép (Kurfis László, Kiss Gábor), Kurucz István (Kurucz daru Fót), Kertészné Hegedüs Erika, Sohajdáné Króner Judit, Kulcsár Nyina, Zachárné Kertész Eszter, Gulácsi Attila, Ilosvai János, Vepperi János, Perényi Kriszta, Sohajda József, Horváth József, Szőnyi Enikő, Kertész Bence, Kurucz Zsuzsanna, Babicz Éva, Ribai Zoltán, Tóth István, Albert László (Gazdabolt), Pásztor Dénes és családja, Juhász Béla bácsi és neje Ica néni, a Mogyoródi Polgárőr Egyesület és Csányi József Körzeti Megbízott Rendőr.

Külön szeretném megköszönni Csuka Ferencnének, hogy elkészítette és felajánlotta a betlehemi figurákat, így szebbé és teljessé téve a Főtéri Betlehemet.
Továbbá szeretnék köszönetet mondani Sütő Imrének és családjának, hogy azt a szép fenyőfát felajánlották, mely egész adventi időben és karácsonykor a Főterünk dísze volt.

Köszönet illeti a „Községünkért, Mogyoródért Alapítványt”, hogy egy új adventi koszorúval tették még szebbé, teljesebbé ünnepünket. A díszkivilágítás felszerelését a Fortu-Max Kft (Busai Zsolt) végezte, melyet ezúton is köszönök nekik még egyszer.

A rendezvénysorozat az elsődleges célját elérte, hiszen Mogyoród lakosságát összehozta és újabb közösségi élményt teremtett. Találkozunk 2016. decemberében újra a „Mindenki karácsonyán” Mogyoród főterén.

Zachár Zsolt

ügyvezető
Mogyoród Turisztikai Kft

_MG_6332

_MG_6594

_MG_6759

_MG_6828

_MG_6860

_MG_6865

_MG_6909

_MG_6914

Leave a Reply

Your email address will not be published.