Sikeres VEKOP pályázat a Szent László Kilátó-kápolna felújítására

A Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi partnereként a VEKOP 4.1.1-15. kódszámú pályázat keretén belül sikeresen pályáztunk a Szent László Kilátó felújítására és egy komplex turisztikai attrakciófejlesztésre Mogyoródon 2018. évben közel 130M Ft összegben, melyben aktív szerepet vállalt és vállal a Mogyoród Turisztikai Kft.

A következő túraútvonalat terveztük: indulás a Kilátó Kápolnától, majd megérkezés a „Természetes Energiaállomás” állomásra, ahol egy fából készült pihenőépületben pihenhetünk, a gyerekek pedig egy játszótéren tudnak majd játszani. Az élményt egy szélmalom fogja tovább emelni. Innen indulunk tovább a Faluház felé, onnan a Szent Mihály Római Katolikus templom felé haladva tovább megyünk és a védett pincesort érintve felérünk a Szent László térre, ahol a mogyoródi csata után Apátság épült. Onnan továbbindulunk a Főtérre, a Főtértől pedig a Csíkvölgyi forrásokhoz, majd ott vissza a patak mentén.
A Faluba beérve megmutatnánk a Faluházat, mely turisztikai szempontból is értékes, a Szent Mihály templomot, a Pincesort, a Szent László teret, és a Főtér sem maradhat ki.
A Csíkvölgyi utca végén található forrásokhoz is tervezünk egy játszóteret, továbbá ttt kívánunk elkészíteni egy mezítlábas ösvényt (Kneipp), ahol különböző burkolatokon lehet majd mezítláb sétálni.
A Szent László emlékhely és látogatóközpont építése a Főtérre, ahol Szent László életét, a mogyoródi csatát mutatná be állandó kiállításként, de esetenként időszakos kiállítás is lehet benne. Szóval egy elég komplex fejlesztés valósulhat meg Mogyoródon, melynek mindannyian a nyertesei vagyunk! (Zachár Zsolt, ügyvezető, Mogyoród Turisztikai Kft).
mogyorod_turisztikai

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva