A terveztetés a Községünkért Mogyoródért Alapítvány megbízásából kezdődött meg, miután az önkormányzati képviselő-testület ehhez hozzájárulását adta. Az Alapítvány a pályázatírást a benyújtási határidő utolsó napján fejezte be, de a fáradságos és áldozatos munka nem volt hiábavaló, mert Mogyoród Község Önkormányzata 170 millió forintot nyert a PHARE-pályázaton. A beruházáson belül a patak új, rendezett mederrel és partfallal lett ellátva. A partfal mellett piaci standok kerültek elhelyezésre, mellyel szemben hangulatos kis terecske alakult ki. A közúti híd kiszélesedett, ezáltal biztosítva a gyalogosok kényelmesebb és biztonságosabb közlekedését. A patak fölött fából faragott gyalogos Szent Mihályról elnevezett híd ível át, amely nem csak a buszmegállót és a cukrászdát, hanem a Fóti utat és a Dózsa György utat is összekapcsolja.

A szervezet tagjai úgy vélték hatásos lenne néhány képet elhelyezni a hídfőkön, melyek a szent életéből mutatnak egy-egy eseményt az arra járóknak. Így négy faragott kép készült az Alapítvány megbízásából, melyeket a helyi katolikus templom búcsújának napján avattak fel.

A Pipa Csárda előtti téren új díszburkolattal egy találkozó teret alakítottak ki, melyet padokkal, fákkal, kandeláberekkel, szökőkúttal és egy mogyoródi táncospárt ábrázoló szoborral tettek hangulatosabbá. A szobor Józsa Lajos szobrászművész munkája, akinek műalkotásaival a falu több pontján is találkozhatunk már. A tér valóságos kis ékszerdoboza lett a falunak, és az építkezés minden környéken lakót is arra ösztönzött, hogy háza táját rendbe tegye. Emellett pedig újjászületett a virágüzlet és a cukrászda is teljes felújításon esett át, így jobban beleolvadhatnak megújult környezetükbe.
A főtér átadására ünnepélyes keretek között 2006. szeptember 8-án került sor.

mogyorod_turisztikai

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva