Mogyoród

Szent László tanösvény

SZENT LÁSZLÓ TANÖSVÉNY, MOGYORÓD

Uniós forrásból, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Pilisi Parkerdővel konzorciumban készült el Mogyoród község legújabb turisztikai attrakciója, a Szent László Tanösvény.

Az elsősorban a Hungaroringról és a Mogyoródi Aquarénáról közismert település a VEKOP-4.1.1-15 kódszámú felhívásra benyújtott „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát” című pályázat keretében hozta létre az a tanösvényt, amely összekapcsolja Mogyoród meglévő természeti és kulturális értékeit, valamint az újonnan létrehozott turisztikai fejlesztéseket.
A tanösvény elsősorban a bakancsos turizmus kedvelőit, a természet szerelmeseit, a magyar történelem iránt érdeklődőket és a családos kirándulókat várja.
A település létrejöttében kiemelkedő szerepet betöltő nagy magyar lovagkirályt, Szent Lászlót bemutató Emlékhely mellett olyan új attrakciók is épültek, mint például a látványos Természetes Energia Állomás, amelynek célja, hogy a fiatalabb korosztályt is érthető módon készítse fel korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására, a klímaváltozásra és annak hatásaira, illetve arra, hogy mit tehetünk a környezet megóvásáért és a fenntarthatóságért.
A Szent László Tanösvény egyik végpontja a felújított Szent László Kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Gödöllői-dombságra, majd innen egészen Fótig sétálhatnak a túrázni vágyók, közben pedig felkereshetik a mogyoródi pincesort, a faluházat vagy a Szent Mihály Arkangyal Plébánia Templomot, valamint a református templomot.
A gyermekeknek két játszótér áll a rendelkezésére, illetve kipróbálhatják az ország egyik leghosszabb mezítlábas ösvényét is
Az átadásról bővebben:
A Tanösvényről bővebben:
A projekt mogyoródi összköltségvetése: 129.831.959 forint.
mogyorod_turisztikai

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva