Zachár Zsolt

Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft. ügyvezető

Zachár Zsolt vagyok mogyoródi lakos. Tanulmányaimat a mogyoródi általános iskolában kezdtem, majd a Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Középiskola Informatika szakán végeztem és itt is érettségiztem. Ezt követően elvégeztem egy középfokú, majd egy felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser tanfolyamot, közben megszereztem az általános és a szakmai középfokú angol nyelvvizsgát. Diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán szereztem Idegenforgalom és szálloda szakon. Idegenforgalmi közgazdászként végeztem a főiskolán. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem az idegenforgalom és a vendéglátás területén egyaránt.

A Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft-ben 2013. júniusa óta végzem a feladatokat ügyvezetőként. 2014. május 31-ig megbízási szerződéssel, mellékállásban láttam el a feladatokat, 2014 június 1-től pedig már főállásban végezhetem a Kft irányítását.

MG_0490_222
Mogyoródon, mint egy kis-Kárpát medencében megtalálható mindaz a szépség, hagyomány, amely a magyarságra jellemző. A mi lakóhelyünk az ahol találkozik egymással a hagyományos falusi élet és modern technika világa. Ezt a kettősséget, és a főváros közelségét kihasználva tudunk a jövőben sikeres turisztikai fejlesztéseket megvalósítani Mogyoródon.
A Kft megalakulása óta számos olyan ötlet és elképzelés került a felszínre, valamint számos alapot fektetett le a Kft, melyekkel Mogyoród felzárkózhat a régió településeihez és erősödhet a turisztikai munka településünkön.

Néhány gondolat az eddigi munkákról:

Elkészült egy három és egy öt napos turisztikai programcsomag, melyek elérhetőek, valamint további egy napos programcsomagok is a turisták mogyoródi itt tartózkodásának céljából.
Készültek egyedi ajándéktárgyak, melyek megvásárolhatóak. Ilyenek pl: pólók, kulcstartók, tollak, hűtő mágnesek, gravírozott borospohár, képeslapok, stb. Csatlakozott a Kft a Nemzetközi Turistaérem hálózathoz három típusú éremmel: Szent László Kilátó, Faluház és Szent László szobor.
A Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft szeretne hozzájárulni községünk infrastruktúrájának fejlesztéséhez, ezért 3 db új buszvárót épített az elmúlt években.
Dolgozik a Kft különféle marketing anyagokon és a weboldalon, hogy erősítsük a településmarketinget. Az elmúlt időszakban több pályázati projekten is a feladatok között szerepelt, szerepel: „Testvértelepülési együttműködések és programok megvalósítása” címmel vagy éppen a VEKOP-4.1.1-15-2017-00007 azonosítószámú, „Gyalogszerrel felfedezni a Budapest környéki hegységek és a Gödöllői-dombság turisztikai termékkínálatát”

2018. tavaszán került megrendezésre az Egyházi és Világi Borok versenye Mogyoródon. Településünk abban a szerencsés helyzetben van, hogy eddig egyedüliként más második alkalommal adhatott otthont ennek a rangos versenynek, melyet a Gödöllő Környéki Regionális Turisztika Egyesület hívott életre.

A Település legnagyobb rendezvényeink teljeskörű szervezése és lebonyolítása (2014. év óta) is a feladatok között szerepel: Klastromhegyi Apátsági Pincenap, Mindenki karácsonya rendezvény és a Szüreti mulatság. Madéfalvi testvértelepülésünkről más esett szó, de 2019. március 14. napjától egy másik testvértelepülése is lett Mogyoródnak, az olasz Santa Lucia di Piave. Az elmúlt évek kitartó munkájának eredménye (2015. év óta), hogy lett még egy testvértelepülésünk, melyben szintén nagy szerep hárult a Kft-re. Továbbá a nyári időszakban szabadtéri vendéglátóhelyet is üzemeltet a Kft Hangya Terasz néven, mely egy kellemes találkozási hely a fiatalok és az idősebbek számára egyaránt.

A feladatok közé tartozik még a Faluház „menedzselése”, tárlatának rendezése, stb. 2019. januárjától heti rendszerességgel beindított a Kft egy kézműves foglalkozást gyermekek részére, és mára elmondható, hogy nagy sikerrel látogatják a foglalkozásokat, 10-15fő gyermek rendszeresen vesz részt rajtuk. Egy kis életet sikerült a Faluházba ezáltal vinni, ami egyébként a létesülő Szent László Tanösvény egyik állomása is lesz. Nagyon sok a munka és a tennivaló, hogy elvezethessük Mogyoródot a turisták mentális térképére. Ez a Hungaroringnek és az Aquaparknak köszönhetően már sikerült, de tovább kell folytatni a megkezdett munkát. Az eredmények csak összefogással érhetőek el és erre nagy szükség lesz a következő években. ​​

_MG_7640
_MG_8696
_MG_8337

A Mogyoród Turisztikai Kft a község idegenforgalmi szervezése, fejlesztése mellett az alábbi tevékenységeket folytatja:

  •  grafikai tervezés és kivitelezés
  • rendezvényszervezés
  • rendezvény díszlet
  • programszervezés
  • utazásszervezés és közvetítés
  • ingatlanhasznosítás
  • reklámügynöki tevékenység.

Nagyon sok a munka és a tennivalónk, hogy elvezethessük Mogyoródot a turistákat mentális térképére. Ez a Hungaroringnek és az Aquaparknak köszönhetően már sikerült, de tovább kell folytatnunk a megkezdett munkát. Az eredmények csak összefogással érhetőek el és erre nagy szükség lesz a következő években.

mogyorod_turisztikai

2019 © bd-tech.hu – Minden jog fenntartva