Bemutatkozás

Posted by | február 01, 2018 | Egyéb | No Comments

Zachár Zsolt vagyok, 34 éves, mogyoródi lakos. Tanulmányaimat a mogyoródi általános iskolában kezdtem, majd a Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Középiskola Informatika szakán végeztem és itt is érettségiztem. Ezt követően elvégeztem egy középfokú, majd egy felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser tanfolyamot, közben megszereztem az általános és a szakmai középfokú angol nyelvvizsgát. Diplomámat a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán szereztem Idegenforgalom és szálloda szakon. Idegenforgalmi közgazdászként végeztem a főiskolán.

 

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem az idegenforgalom és a vendéglátás területén egyaránt. Kezdetben egy szállodában dolgoztam recepción és értékesítésen, majd ezt követően a mogyoródi Hungarokart Center gokart-pályán voltam üzletvezető. Innen egy budapesti rendezvény dekorációkra és egyedi installációkra szakosodott céghez kerültem, mint projektvezető. A Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft-ben 2013. júniusa óta végzem a feladatokat ügyvezetőként. 2014. május 31-ig megbízási szerződéssel, mellékállásban láttam el a feladatokat, 2014 június 1-től pedig már főállásban végezhetem a Kft irányítását.

Mogyoródon, mint egy kis-Kárpát medencében megtalálható mindaz a szépség, hagyomány, amely a magyarságra jellemző. A mi lakóhelyünk az ahol találkozik egymással a hagyományos falusi élet és modern technika világa. Ezt a kettősséget, és a főváros közelségét kihasználva tudunk a jövőben sikeres turisztikai fejlesztéseket megvalósítani Mogyoródon.

A Kft megalakulása óta számos olyan ötlet és elképzelés került a felszínre, valamint számos alapot fektetett le a Kft, melyekkel Mogyoród felzárkózhat a régió településeihez és erősödhet a turisztikai munka településünkön.

Néhány gondolat az eddigi munkákról:
Az idei év első félévében folytatódtak az egyeztetések a lehetséges turisztikai partnerekkel, a Kft fenntartotta a kapcsolatot a Madéfalvi testvértelepülésünkkel a közös turisztikai együttműködés létrehozása érdekében és szorosabb együttműködést alakított ki a németországi Prien város turisztikai irodájával. Március hónaptól kezdődően a Kft aktívan részt vett az idei Szent László Hétvége és Hungarikum Falu megszervezésében és lebonyolításában.
Együttműködési megállapodást írtunk alá a Fóti Vallásturisztikai Kft-vel a szoros közös turisztikai együttműködés kialakítása miatt és véglegesült a közös Fót-Mogyoród turisztikai programcsomag is, melyet mind a két fél elkezd hamarosan értékesíteni.
A Turisztikai Kft dolgozik a település Turizmusfejlesztési koncepcióján, mely fontos anyag pl. egy pályázati indulás / kiírás esetén és ez idáig ilyen típusú anyag nem készült településünkről.
A Turisztikai Kft felvette a kapcsolatot több pályázatíró céggel, annak érdekében, hogy a jövőben kiírásra kerülő pályázatoknál, időben tudjunk reagálni. Az év hátralévő részében részt veszünk a különböző rendezvények szervezésében és koordinálásában, továbbá utazást szervezünk a németországi Prien városába.
Elkészült egy három és egy öt napos turisztikai programcsomag, melyek értékesítése elkezdődött, valamint további egy napos programcsomagok is fognak készülni a turisták mogyoródi ittartózkodás céljából.
Készítettünk egyedi ajándéktárgyakat, melyek megvásárolhatóak. Ilyenek pl: pólók, kulcstartók, tollak, hűtő mágnesek, gravírozott borospohár és képeslap.
A Mogyoród Turisztikai és Településfejlesztő Kft szeretne hozzájárulni községünk infrastruktúrájának fejlesztéséhez, ezért buszváró építését tervezzük. Először a Gödöllői út Coop ABC melletti régi buszváró cseréjét fogjuk kivitelezni. Ehhez szeretnénk partnereket, cégeket bevonni, akik tudnának segíteni, hogy elkészülhessen új buszváró.
A Kft egyeztetéseket folytatott és statisztikai adatokat közölt a Volánbusz részére egy tervezett új járat bevezetésével kapcsolatban, mely érintené a Hungaroringet, az Aquaparkot, az „Ipar területet, a HÉV állomást és a település központját. A járat az M3 autópályán közlekedne Újpest Városkapu-Mogyoród között. A járat bevezetésével kapcsolatban a Hungaroring, Aquaréna és Mogyoród Nagyközség Önkormányzata-Mogyoród Turisztikai Kft folytat közösen egyeztetéseket a Volánbusz Zrt-vel. Az új járat bevezetése esetén az ingázó mogyoródi lakosság könnyebben és kiszámíthatóbb módon juthatna el Budapestre. A tervezett megállók a következők lennének: Hungaroring, Aquaréna, Iparterület (Kerek tó környéke), Mogyoród Főtér, Hév-állomás. A busz az M3 autópályán közlekedne Mogyoród-Újpest Városkapu között: 04:30-21:30 közötti intervallumban. A reggeli órákban kb. fél óránként, 7:35-től pedig óránként. Az utolsó járat 20:45-kor indulna Újpest Városkapu állomástól Mogyoródra. Jelen állás szerint különböző minisztériumoknál és hatóságoknál van a terv és a menetrend tervezet egyaránt. Várjuk a visszajelzést.
Dolgozunk különféle marketing anyagokon és a weboldalunkon, hogy erősítsük a településmarketinget. Készülünk a tavaszi utazási kiállításra, ahol megjelenünk és népszerűsítjük Mogyoródot a nagyközönség és a turisták számára.

A Mogyoród Turisztikai Kft a község idegenforgalmi szervezése, fejlesztése mellett az alábbi tevékenységeket folytatja:
• grafikai tervezés és kivitelezés;
• rendezvényszervezés;
• rendezvény díszlet;
• rendezvénytechnikai szolgáltatások;
• programszervezés;
• utazásszervezés és közvetítés;
• fotó, videó munkálatok;
• ingatlanhasznosítás;
• reklámügynöki tevékenység.

Nagyon sok a munka és a tennivalónk, hogy elvezethessük Mogyoródot a turistákat mentális térképére. Ez a Hungaroringnek és az Aquaparknak köszönhetően már sikerült, de tovább kell folytatnunk a megkezdett munkát. Az eredmények csak összefogással érhetőek el és erre nagy szükség lesz a következő években.

Leave a Reply

Your email address will not be published.